Privacystatement

PRIVACYSTATEMENT  Sigrid te Giffel

Sigrid te Giffel gevestigd te Utrecht ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder Te Giffel Praktijk voor psychologie en psychotherapie KvK-nummer 72134127, hecht belang aan de bescherming van persoonsgegevens. Dit privacystatement legt uit hoe Sigrid te Giffel met informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon omgaat, zoals bedoeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg). 

1. Toepassing. Dit privacystatement is van toepassing op de volgende categorieën natuurlijke personen van wie Sigrid te Giffel persoonsgegevens verwerkt:  a. (potentiële) patiënten; b. bezoekers aan de praktijk van Sigrid te Giffel; c. bezoekers van  praktijktegiffel.nl;  d. deelnemers aan bijeenkomsten van Sigrid te Giffel;  e. Cursisten, f. alle overige personen die met Sigrid te Giffel contact opnemen of van wie Sigrid te Giffel persoonsgegevens verwerkt, met uitzondering van haar medewerkers.

2. Verwerking van persoonsgegevens. Sigrid te Giffel verwerkt persoonsgegevens die: a. een betrokkene zelf persoonlijk (tijdens een bespreking of bijeenkomst), telefonisch, of digitaal (via e-mail of webformulieren op de website) heeft verstrekt, zoals contactgegevens of andere persoonsgegevens; b. met toestemming van de betrokkene worden opgevraagd bij andere hulpverleners of verwijzers; c. tijdens een bezoek van een betrokkene aan de website van Sigrid te Giffel zijn gegenereerd, zoals het IP-adres, het surfgedrag op de website (zoals gegevens over het eerste bezoek, vorige bezoek en huidige bezoek, de bekeken pagina’s en de wijze waarop door de website wordt genavigeerd) en op welke onderdelen daarvan de betrokkene klikt; d. door camerabeelden bij een bezoek aan het praktijkpand van Sigrid te Giffel zijn vastgelegd. De buitenzijde van de praktijk worden camerabeelden gemaakt, om bij calamiteiten te weten wie zich in het gebouw bevinden en om te zorgen dat onbevoegden geen toegang krijgen tot de praktijk. Camerabeelden worden na 7 dagen vernietigd.    

Doeleinden verwerking.  Sigrid te Giffel verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doeleinden: a. het uitvoeren van een geneeskundige behandelovereenkomst en de declaratie voor verrichte werkzaamheden; b. het onderhouden van contact, door uitnodigingen voor bijeenkomsten en informatie waar een betrokkene zelf om heeft gevraagd;  c. het bewaken van de toegang tot de praktijk en het beschermen van vertrouwelijke gegevens.   

3. Rechtsgrond. Sigrid te Giffel verwerkt persoonsgegevens op basis van één van de volgende rechtsgronden: a. toestemming van de betrokkene. Deze toestemming kan altijd weer worden ingetrokken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking; b. uitvoering van -of met het oog op- het sluiten van een geneeskundige behandelovereenkomst, waaronder ook het declareren aan derden, zoals de zorgverzekeringsmaatschappij e.d.; c. een wettelijke verplichting, zoals bijvoorbeeld de verplichting om een medisch dossier bij te houden of het BSN te registreren; d. een gerechtvaardigd belang, zoals het gebruik van contactgegevens voor het uitnodigen voor een bijeenkomst.

4. Verwerkers. Sigrid te Giffel kan voor het verwerken van persoonsgegevens dienstverleners (verwerkers) inschakelen die uitsluitend volgens instructies van Sigrid te Giffel persoonsgegevens verwerken. Sigrid te Giffel sluit met verwerkers een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de eisen die de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) daaraan stelt. 

5. Persoonsgegevens delen met derden. Sigrid te Giffel deelt persoonsgegevens met derden, als dat in het kader van de behandeling (bijvoorbeeld een verwijzing) is aangewezen of voor het voldoen aan een wettelijke verplichting nodig is. Sigrid te Giffel deelt geen persoonsgegevens met derden voor commerciële doeleinden, tenzij bijeenkomsten samen met een andere organisatie worden georganiseerd. In dat geval worden uitsluitend noodzakelijke contactgegevens gedeeld. 

6. Doorgifte buiten de EER.  Sigrid te Giffel geeft in beginsel geen persoonsgegevens door aan landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Indien dit toch noodzakelijk mocht zijn, draagt Sigrid te Giffel ervoor zorg dat de doorgifte alleen plaatsvindt als de Europese Commissie heeft aangegeven dat het betreffende land een passend beschermingsniveau biedt of als sprake is van passende waarborgen in de zin van de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg). 

7. Bewaren van gegevens. Sigrid te Giffel bewaart persoonsgegevens niet langer dan nodig is en hanteert in beginsel de volgende bewaartermijnen: a. medische gegevens: ten minste 15 jaar na het einde van de behandelovereenkomst;  b. (financieel-)administratieve gegevens: 7 jaar na vastlegging van de gegevens;  c. bezoekers van de website: 5 jaar na het laatste bezoek aan de website, tenzij eerder bezwaar wordt gemaakt in welk geval tot vernietiging zal worden overgegaan.

8. Wijzigingen privacystatement. Sigrid te Giffel kan dit privacystatement altijd wijzigen. Een actuele versie van het privacystatement wordt op de website van Sigrid te Giffel gepubliceerd. Het is verstandig dit privacystatement regelmatig te raadplegen, zodat u bekend bent met eventuele wijzigingen.

9. Rechten, vragen en klachten. U hebt het recht Sigrid te Giffel te verzoeken persoonsgegevens in te zien, te rectificeren, te verwijderen, over te dragen, de verwerking te beperken en tegen de verwerking bezwaar te maken. Hierover kunt u contact opnemen met Sigrid te Giffel door een e-mailbericht te sturen naar info@praktijktegiffel.nl Ook bij vragen of klachten over de wijze waarop Sigrid te Giffel persoonsgegevens verwerkt, kunt u contact opnemen met Sigrid te Giffel door een e-mailbericht te sturen naar info@praktijktegiffel.nl. Een klacht trachten wij naar tevredenheid op te lossen. Mocht dat niet lukken, dan kunt u zich wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). 

Scroll naar top